Aș începe prin a va oferi câteva informații despre mine. Numele meu este Florica, m-am născut într-un sat din județul Satu Mare, am copilărit la țară iar momentan lucrez ca și contabil la o firmă din Satu Mare, însă hobbyul meu “păpușile” îl practic în timpul rămas de la activitățile cotidiene (loc de muncă, familie, etc.). Mi-aș dori ca hobbyul meu să devină principala activitate, vreau să cred ca în curând acest vis va deveni realitate.


Povestea păpușilor

Povestea ce v-o spun e adevărata, Păpușile Bunicii au în ele amintiri cu privire la copilăria noastră, a celor de peste 50 ani dar și o dragoste imensă pentru copii, în special pentru nepoatele mele. Ele sunt unice, ca fiecare copil. Pe lângă calitatea materialelor fiecare păpușa se distinge de alta prin mimică, îmbrăcăminte și colorit. Ele nu sunt făcute după un șablon, ci fiecare transmite stările de moment, grijile, bucuriile, îngrijorările mele, ceea ce le face unice între alte păpuși dar si între ele, sunt atât de asemănătoare dar totuși diferite. Ele sunt create pentru fetițe dar și pentru nostalgici și iubitori de păpuși, chiar colecționari.

Cuvintele nu ajung să le descriu fiindcă mă regăsesc în fiecare dintre ele. În ele dragi fetițe aș vrea să găsiți iubirea bunicilor voastre, iar voi bunici, să regăsiți copilăria voastră, mai bine zis a noastră. Doresc ca viața fiecărei fetițe să fie mai frumoasă mai veselă, joaca să devină din nou ceva obișnuit, ca-n zilele tinereții mele.

Era un obicei care se întâlnea aproape la fiecare casă, aceste jucării erau deosebite și mi-au marcat nu doar copilăria ci și viața. De ce? Petrecând timp cu bunicii noștri, între noi se lega o relație deosebită, care nu se poate șterge toată viața, era un “timp” care cred, fără sa greșesc îl pot numi “timp de calitate”.

Dorind ca și nepoatele mele să simtă aceeași bucurie, am început sa fac păpuși pentru ele și chiar împreună cu ele. Țin cont de părerea ei (momentan una dintre ele fiind foarte mică) cu privire la păpuși, culoarea hăinuțelor chiar și culoarea părului. Deși timpul petrecut împreună e puțin, eu muncind (am un loc de munca) ea nu are răbdare tot timpul și le-ar vrea pe toate păpușile pentru ea. Atâta timp cât suntem împreună atât eu cât și ea “înflorim”.

papusi osencute

Mi-aș dori ca toate bunicile și nepoatele (chiar și nepoții) să “înflorească“ ca și noi, sau împreună cu noi. Am deschis acest magazin online cu această dorință, aș dori sa fie ocupația mea de bază. Mi-aș dori ca împreună cu alte bunici, mămici și copii să organizăm șezători să petrecem timp de calitate cu nepoatele chiar și nepoții noștri făcând și învățând să facem păpuși. Având o situație modestă nu îmi permit o astfel de abordare, dar aștept propuneri.

Acum ca am vorbit despre mine suficient să vă spun povestea brandului “păpușile bunicii”.

Intr-o zi de mai participam la un târg de meșteri populari, o bunicuță s-a apropiat de stand cu fața radiind de bucurie exclamând: Păpușile copilăriei noastre! Iar o doamna mai tânără a zis: Păpușile bunicii! și așa le-a rămas numele.